Szeretném megmutatni Neked, hogy milyen eszközöket használok a mindennapi munkámban, mert azt vettem észre, hogy sok ember számára a bőség zavara áll fent. Ez a bemutató személyes tapasztalatok alapján készül, ezért ha számodra más eszközök jobban kézre állnak nyugodtan folytathatod azokkal a munkát.

Az Adobe programcsalád

Adobe Illustrator

Az Illustratorban logókat és grafikát tervezek, egyik nagy előnye, hogy vektorgrafikával dolgozik a program, így amit ebben tervezek, a végtelenségig (értsd: ameddig a program engedi) nagyítható, mindig éles vonalakat, éleket látok.

Adobe XD

Nagyon hasznos kis eszköz a tervezési szakaszban, mind a weboldalak, mind a webalkalmazások, telefonos applikációk látványtervének elkészítésére alkalmas. Egyaránt UI és UX tervezési feladatokhoz is kiváló.

Adobe Photoshop

Ő az akit nem kell bemutatni. Ha kell egy vicces kép a barátunkról a Photoshop mindig a segítségünkre lesz 😀 Hétköznap inkább termék fotók, mock up-ok készítésére használom, illetve nagyon hasznos eszköz a logókészítés során is.

Weboldalkészítés eszközei

WordPress

Gazdaságos megoldás a kisvállalkozások számára, egyszerűen használható, mégis igényel egy kis tapasztalatot, feltéve ha igényes munkát szeretnénk végezni. Ha nem, akkor mehet egyből élesben.. 😀 

Divi

Ha WordPress, akkor Divi. Legalább is nálam. Egyszerű vele a munka, az építő bővítménye nagyon elneyerte a tetszésem. Az alap sablonja egy nagyon rugalmas, alapot biztosít, ezért minden oldal teljesen egyedi még akkor is, az alapja mindegyiknek ugyan az.

VS Code

Ez a fejlesztői eszköz mind a weboldalkészítésben, mind a fejlesztésben nagyon fontos szerepet tölt be. Az alap HTML-CSS weboldalaktól egészen a webalkalmazásig. Az ingyenes fejlesztői eszközök palettáján, nálam az első helyen van!

Fejlesztési eszközeim

VS Code

Ez a fejlesztői eszköz mind a weboldalkészítésben, mind a fejlesztésben nagyon fontos szerepet tölt be. Az alap HTML-CSS weboldalaktól egészen a webalkalmazásig. Az ingyenes fejlesztői eszközök palettáján, nálam az első helyen van!

Angular JS

A Google által jelesztett open-source keretrendszer. SPA (azaz Single Page Application) rendszereket tudunk segítségével készíteni. Számos nagyon hasznos funkciója van ilyenek például az adatkötési megoldásai (data binding). Maga az Anular a JavaScript programozási nyelvnek egy ún. superset-jét használja a TypeScriptet. 

React Js

A ReactJs a Facebook által fejlesztett JavaScriptre épülő könyvtár. Itt már láthatod is a különbséget, amit sokan elrontanak. Míg az AngularJs egy keretrendszer, addig a ReactJS egy könyvtár. Ezért sokkal kötetlenebb benne a fejlesztés, viszont egy nagyon érdekes szintaktikával rendelkezik, a JSX-el. Ez lényegében egy HTML kinézetű JavaScript függvény. Nem kell megijedned, egyszerűen elsajátítható! 😉

Amint láthatod, sok mindent használok a mindennapokban, valamennyi eszköz elengedhetetlen a munkámhoz. Az interneten számos oktató anyagot megtalálsz, szeretnéd megtanulni valamelyik használatát. Az ingyenes anyagok főként angol nyelven vannak, ezért ha nem megy aza ngol annyira, akkor célszerű egy magyar nyelvű fizetős tanfolyamot megvásárolni.